Start
Algemeen
Nieuws
Rondleiding
Agenda
Geschiedenis
Omgeving
Links
Zoeken/info
1250 jaar
Pl. Belang
Brief Sionsberg
Groene energie
Bestemmingsplan
Brief woningbouw
Mededelingen 2
Mededelingen 1
Ljeppershiem
Overlast
ALV
Reacties
Het melden van schade of overlast in de openbare ruimte.

Als u in de gemeente Kollumerland c.a. op straat, aan een gebouw, of ergens anders in de openbare ruimte iets heeft waargenomen dat u aan de gemeente wilt melden, dan kan dat in principe 24 uur per dag, 7 dagen in de week. De twee belangrijkste manieren omdat te doen zijn de telefoon en het internet.

Telefoon
Als u belt naar het algemene telefoonnummer van de gemeente (0511-458888) krijgt u tijdens kantooruren meteen de receptioniste. Zij kan u direct doorverbinden met de betreffende afdeling. Buiten kantoortijden hoort u de voicemail. Het voicemailbericht meldt het nummer dat u in spoedgevallen kunt bellen. Belt u met dit spoednummer dan krijgt u de dienstdoende ambtenaar van Openbare Werken aan de telefoon. Dit nummer is natuurlijk alleen bedoeld voor spoedeisende incidenten.

E-mail
Ook via internet kunt u een schade of overlast melden. Hiervoor surft u naar de website van de gemeente: www.kollumerland.nl. Op de startpagina gaat u via het meest linkse menu naar het kopje “Digitaal loket”. Klik dit aan en er verschijnt een tweede menu met onder andere de term “Formulieren”. Klik ook hier op. U kunt nu kiezen voor formulieren met of zonder DigiD.


Kiest u voor “formulieren”(dus zonder DigiD) dan krijgt u een nieuw scherm. Hier staat even onder het midden het formulier “Een schade of overlast melden in de buurt” Hierachter staat (in het groen en onderstreept) Meldingsformulier zonder DigiD Als u hier op klikt komt u in het meldingsformulier. Dit bestaat uit drie aparte bladen. Eerst uw eigen gegevens, dan de gegevens die betrekking hebben op de melding en als laatste een controle- en overzichtsblad, dat u kunt afdrukken en versturen.

Kiest u voor “Formulieren met DigiD” dan komt u in een scherm, waarbij u zowel DigiD kunt aanvragen als formulieren kunt kiezen. Ook hier staat het formulier “Een schade of overlast melden in de buurt” Klikt u dit aan dan komt u in een scherm waarbij u kunt inloggen met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. Na controle van uw gegevens kunt op dezelfde manier als hierboven uw melding doen.

Dus: www.kollumerland.nl / digitaal loket / formulieren / een schade of overlast in de buurt melden.

Nadat uw digitale melding bij de gemeente is binnengekomen krijgt u een e-mail ter bevestiging van de ontvangst. Via “Mijn Kollumerland” op de website van de gemeente kunt u, na het inloggen via DigiD, volgen wat de status is van uw melding.
De gemeente doet haar best zo snel mogelijk op uw melding te reageren. Beschikbaarheid van mens en materieel bepalen natuurlijk de tijd waarop gereageerd kan worden.