Start
Algemeen
Lokatie
Adressen
Bus/OV
Toerisme
Nieuws
Rondleiding
Agenda
Geschiedenis
Omgeving
Links
Zoeken/info
1250 jaar
Pl. Belang
Reacties


Dienstregeling OV in Westergeest

Westergeest wordt bediend door buslijnen 62 en 261 van Arriva. .

Lijn 62 heeft een bushalte aan de Simmerwei ter hoogte van de kruising Bonte Houn, ca 700 meter buiten het dorp. Lijn 62 rijdt van Buitenpost naar Leeuwarden via Kollum, Kollumerzwaag, Zwaagwesteinde en Veenwouden. De nieuwe dienstregeling te downloaden vanaf de website van Arriva, www.arriva.nl.
Op werkdagen rijdt lijn 62 overdag volgens een uursdienst, in Buitenpost wordt aansluiting gegeven op de treinen, de bussen rijden op werkdagen tot ongeveer 19 uur.

In het dorp, pal voor de kerk, is een belbus halte voor lijn 261. Deze belbus rijdt van Damwoude via Westergeest en Veenklooster naar Buitenpost NS-station. Ook wordt deze halte bediend door de Opstapper, een soort beltaxi met een toeslag van 2 euro. De Opstapper rijdt op tijden dat de reguliere bus niet rijdt en rijdt naar station Buitenpost.

Op ca 7 km van Westergeest ligt Buitenpost, hier is een treinstation gelegen aan de spoorlijn Leeuwarden-Groningen. Op werkdagen en zaterdags rijdt deze trein overdag 3x per uur en s'avonds 2x per uur en zondags 2x per uur.. Dienstregeling en info is te vinden op de website van Arriva.

Op tijden dat er geen bus rijdt is er de Opstapper. Info: http://www.rocovfryslan.nl/upload/files/100500240_Opstapper.pdf

 

Info over de OV chipkaart:

Info over de OV chipkaart in Friesland

Oplaadpunten en aanschaf van de OV chipkaart

Dichtstbijzijnde plaatsen voor aanschaf en info: Kollumerzwaag (Spar) en Kollum (Tabakswinkel). Dichtstbijzijnde plaatsen voor saldo opladen: Buitenpost (station) en Damwoude (Primera).